10 Nisan 2015 Cuma

Æblesyltetøj


Jeg har valgt at lave æblesyltetøj 

Opskrift 

2 store æbler
4 dl sukker
2 dl vand
1 tsk kanel
1 tsk citronsyre

Først skræller man æblerne og skær dem i små stykker(alt efter hvordan du kan li' det)
Kom æblerne i en gryde og tilsæt sukker og lad det vente ca. en time.
Til sidst blander du vand, kanel og citronsyre i lader det koge.


Fra Jord Til Bord

Daginstitution

Jeg har valgt denne opskrift men hvis man skal lave syltetøj i en daginstitution med en streng sukker-politik kan man også vælge opskrifter uden sukker eller med meget lidt sukker.

Æbler er noget børnene selv kan være med til at samle eller klatre og plukke i træer. Opskriften er nem og børnene kan være med fra start til slut med både at skrælle, skære og måle. Man kan komme ind over alle temaer i de pædagogiske læreplaner. Der er både grov og fin motorik - plukningen til skæring.
Sprog udvikling - samtaler omkring det vi laver. 
Sociale kompetencer - dele opg. så nogle kommer med ud for at plukke, nogen skræller osv. Når der skal spises kan man sørger for de sidder med nogen de ikke plejer at sidde med..
Natur og naturfænomener - fra jord til bord. Børnene kommer ud og samler æblerne selv. Man kunne også vælge gulerødder som de selv havde været med til at plante..
Kultur og kulturelle udtryksformer - f.eks. at tale om hvad kanel er og hvor kanel kommer fra hvilke lande det bliver brugt i. Tale om at der er mange æbletræer i Danmark. Tale om madspild.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder